ÄÄNIKIRJAT
download-1.png
E-kirjat ja äänikirjat esitelty Otavan sivuilla 
9789511387633-scaled-400x0-c-default.jpg

kaikki tämä valo

Maalaistytön nousu pikkukaupungin näyttämöiltä maailman oopperalavoille on satumainen tarina.

Anita Välkki oli kansainvälisesti tunnettu sopraano, joka valloitti maailman oopperalavat, oopperalavat, mutta joutui vastoin tahtoaan jättämään uransa ja siirtymään opettajaksi.
Puolisoaan sureva Anita muistelee kesäpaikassaan uraansa, joka oli lähes yhtämittaista triumfia: suuria rooleja ja kapellimestareita, kuuluisia kollegoja. Mutta äänen ollessa komeimmillaan tapahtui jotain, mikä on tuskallista muistaa. Sovinto menneen kanssa on kuitenkin tehtävä.
Raija Oranen, joka on kertonut taiten Suomen historiasta ja presidenteistä, kuvaa romaanissaan nyt ainutlaatuista taiteilijaa.

Julkaisukuukausi: 08.2021

 
9789511388265-300x0-c-default.jpg

ruusun aika

Televisiosarjana pari vuosikymmentä sitten huikean menestyksen saanut Ruusun aika ilmestyy nyt sähkökirjana!

Ruususten perhe asuu keltaisessa omakotitalossa Helsingin Toukolassa. Eskon poika Ilmari ja Marjan tytär Meri ovat saaneet sisarekseen Roosa Maarian eli Roopen, joka on jo kouluiässä. Joukon arkea luotsaa Senni-mummi, ja ullakolla haamuilee menneistä ajoista viestejä tuova viestijengi.

Roope Ruususen edesottamukset viisaita puhuvan Nero-koiran kanssa antavat lisäpotkua muutenkin eloisan uusperheen toimiin. Parin vuoden kuluessa Mari tutustuu perin pohjin rakkauteen, Ilmari saa tuta graffititaiteen ja rummunsoiton vastukset, ja lääkäri-isä ja yrityshallinnossa uraa tekevä äiti joutuvat ratkomaan paitsi työn ja perheen, myös työttömyyden ja taloudellisen selviämisen pulmia. Eikä Roope voi estää järkeään kasvamasta ja Neroa mykistymästä, ainakin ajoittain.

Julkaisukuukausi: 04.2021

9789511388111-300x0-c-default.jpg

ruletti

1930-luvun loppupuolen Nizza toimii Zhukovien perheen päänäyttämönä sarjan päätösosassa. Grigorin kuoleman jälkeen Vladimir on perinyt isänsä palatsin ja Siri on perustanut kauneushoitolan sen alakertaan. Saksasta kuuluu yhä hurjempia huhuja, ja ranskalaiseen vastarintaliikkeen sotilaaseen tutustuessaan Sirin maailma pysähtyy: onko Ranska sittenkään hänen kotinsa? Luvassa lempeitä tunteita ja jännitystä

Julkaisukuukausi: 03.2021

 
 
9789511388326-300x0-c-default.jpg

palatsi

Loisteliaan Palladium-trilogian toinen osa.

Sirin seikkailu Zhukovien perheen kanssa saa jatkoa.

Pariisi, 1920. Vallankumouksen levottomuudet ovat jääneet taakse, mutta Antonina ei viihdy Pariisissa. Siri puolestaan on uudesta kaupungista haltioissaan. Teoksessa sukelletaan Montmartren ja Montparnassen taiteilijapiireihin. Grigori alkaa rakentaa Palladium-palatsia.

Julkaisukuukausi: 02.2021

 
9789511388333-300x0-c-default.jpg

miljonääri

Loisteliaan Palladium-trilogian ensimmäinen osa.

Historiallinen romaani ökyrikkaasta venäläissuvusta. Tarina saa alkusysäyksen, kun orvoksi jäänyt, nuori Siiri Haavisto pestataan saippuatehtailijan perheeseen lastenhoitajaksi. Zhukovien perheen tarinaa seurataan vaiheittain vallankumouksen kuohuissa olevassa Pietarissa ja poiketaanpa syrjäiseen Suomeenkin. Uusi alku Euroopassa odottaa.

Julkaisukuukausi: 01.2021

 
ryti2-300x0-c-default.jpg

toinen mies

Häntä pidettiin kylmänä miehenä, mutta hänen rakkautensa kesti kovimmatkin koetukset.
Risto Ryti ei etsinyt valta-asemaa, valta etsi hänet. Hän uskoi, että asiat ovat hoidettavissa ja teki parhaansa. Suomen Pankin johtaja ja talvisodan ajan pääministeri nousi presidentiksi jatkosodan lähestyessä – ja joutui mahdottomaan tilanteeseen. Hänet tuomittiin kuritushuoneeseen syyllisenä sotaan, jonka muut aloittivat. Syyllisenä rauhan estämiseen, vaikka antautumisen hinta olisi ollut kansallinen tuhoutuminen.
Rakastetun kertojan vaikuttavassa romaanissa puheenvuoron saa historian solmukohdassa uhrautunut mies. Presidenttisarjan kuudes osa antaa kaunokirjalliset kasvot Risto Rytille.

Julkaisukuukausi: 08.2020

 
9789511337638-300x0-c-default.jpg

Selvä peli

Hulvaton komedia erään suomalaiskaupungin ihmissuhteiden ja vallan kiemuroista on vastustamaton soppa, josta ei sattumia puutu.

Kaupungin kakkosmies esikuntineen on päättänyt kammeta kaupunginjohtajan vallasta. Ottiko tämä lahjuksia vai ei? Niidenkö ansiosta rakennusliike Kuutio sai puistoksi tarkoitetun alueen tärveltäväkseen?

Laukku, jossa kaupunginjohtajan ja Kuution välisiä papereita säilytetään, kiertää kädestä käteen. Kun sen lukko viimein saadaan auki, sisältä paljastuu yllätys.

Missä jotakin tapahtuu, siellä liihottaa myös seurapiiritoimittaja Tutsu, jonka katseelta mikään ei tunnu pysyvän salassa.

Kaupunginisien rouvat eivät tiedä, lähteäkö naistentansseihin vai Teneriffalle.

Julkaisukuukausi: 02.2019