lASTENKIRJAT

Melkoinen Möttönen

ILMESTYNYT 21.3.2009

  • JULKAISIJA: TEOS

  • 125 X 165 MM

  • 287 SIVUA

  • GRAAFINEN SUUNNITTELU JA MUSTAVALKOKUVITUS

  • HANNAMARI RUOHONEN

  • ALKUPERÄINEN TEOS VUONNA 1979&1984

  • 978-951-851-206-9

Minä ja Maailmanmatkaaja M. Möttönen asumme vanhassa Mökissä melkein kaupungin keskustassa. Kun sanon minä, tarkoitan minua, kirjoituskone Vehtaajaa. Minut Möttönen löysi vanhojen tavaroiden liikkeestä, missä könötin ypöyksin. Mutta sitten tuli Möttönen ja auttoi minut vapauteen. Se oli meidän ensimmäinen yhteinen tehtävämme. 

Katsos kun Möttösen kanssa me suoritamme yhdessä Tehtäviä isolla T:llä. Kerran esimerkiksi pelastimme kaksi Kirppupelinkirppua, kaksi Palapelinpalaa ja yhden Legon herra I. Murimurin mahasta. Mistään ei silti varmasti tulisi mitään, jos meillä ei olisi toisiamme ja kaikkia muita kulmakunnan lapsia.

Raija Orasen Melkoinen Möttönen sisältää kaksi kaivattua lastenkirjaklassikkoa, Möttönen ja Vehtaaja(W+G, 1979) ja Melkoinen Möttönen (W+G, 1984), nyt yksissä kansissa. Suositut seikkailut ovat saaneet uudessa painoksessa rinnalleen Hannamari Ruohosen upean kuvituksen, jossa teosten hullunkurinen huumori, lämpö ja mielikuvitus jatkuvat iloisena kuvien virtana.

Kirjoista sovitettiin musiikkinäytelmä Helsingin Juhlaviikoille 1983 nimellä M. Möttönen, maailmanmatkaaja. Musiikin sävelsi Hector, rooleissa olivat muun muassa Matti Pellonpää, Harri Hyttinen, Marja Korhonen ja Liisa Tavi; ohjaus oli Kristiina Revon.

"Minusta kirja oli yllättävän hauska! Lempilukuni oli "Möttönen menee kouluun". Se sisälsi monia hauskoja kohtia. Melkoinen Möttönen on yksi parhaista kirjoista, joita olen lukenut! Suosittelen kirjaa enimmäkseeen ahkerille ja sujuvasti lukeville". 


Saana Kotila, 4.lk. Vinski No:1/2010

[Melkoisen Möttösen] tarinoissa on valtava jännite ja huimaavat tapahtumat seuraavat toinen toistaan. Maailma avautuu kirjaa lukevalle lapselle jännittävänä paikkana, jossa vaaditaan uskallusta ja loppumatonta seikkailumieltä.


Sinikka Klaus, Länsi-Uusimaa 20.4.2009

 
 

Joulun tarina: kertomus joulupukin ja Korvatunturin alkuperästä

ILMESTYNYT: 1998

Prinsessa ja peloton petteri

ILMESTYNYT: 1991

Kolmimetrinen mies

ILMESTYNYT: 1989

 
 

ISOKIERO JA TUMMANRUSKEA

ILMESTYNYT: 1988

 

mÖTTÖNEN JA VEHTAAJA

ILMESTYNYT: 1979